עיצוב תפריטים מעץ

     
 
עיצוב תפריטים מעץ
 
תפריט למסעדה הוא אולי החלק החשוב ביותר בהקמת מסעדה או במיתוגה מחדש.
התפריטים מייצגים את המסעדה, את הקונספט שלה, את האוכל, את השף ואת הבעלים שלה.
 
נתחיל הנושא הבסיסי בבניית תפריט למסעדה. האוכל. איזה סוג אוכל מוגש במסעדה? האם המסעדה כשרה? האם המטבח בה מעורב? האם סוג האוכל שנבחר פונה לקהל יעד מסוים או שמא לקהל הרחב? האם מדובר במאכלים ישראליים או מאכלים שמבוססים בעיקר על ייבוא?
 
אלמנטים נוספים שניקח בחשבון בבניית תפריט למסעדה הוא המיקום שלה ורמת המחיר שנקבעה. האם המסעדה ממוקמת בלב העיר או אולי בפרברים? היא זו מסעדה שכונתית או מסעדת שף? האם המחירים שיוצגו בתוך תפריט למסעדה זו יהיו יקרים מתוך מחשבה לפנות לקהל מסוים או אולי מחירים סבירים השווים בפני כל כיס?
 
אתם בוודאי שאולי את עצמכם כיצד כל השאלות האלו משפיעים על בניית תפריט למסעדה. ובכן, נסביר. בואו נבנה פרופיל מסעדה מכל השאלות ששאלנו. נניח שאנחנו בונים תפריט למסעדה כשרה, שבה בישולים ביתיים, ישראליים. המסעדה ממורמת במרכז העיר אך ברחוב צדדי ולא הומה במיוחד. היא לא מסעדה שכונתית אך גם לא מסעדת שף. המחירים בתפריט למסעדה כזו הם בינוניים עד יקרים. המסעדה פתוחה בפני כולם ולא מייעדת עצמה לקהל יעד מוגדר.
 
עכשיו כשאנחנו יודעים מהי המסעדה שלנו, קל יותר להתחיל במלכת בניית תפריט למסעדה. מילת המפתח היא "בית". אנחנו רוצים שהתפריט ישדר ביתיות. תפריט למסעדה כזו לא יהיה מעוצב מדי, אלא עם נגיעות עיצוביות. הוא יהיה פשוט, נעים לקריאה, כתוב בשפה יום יומית ולא גבוהה מדי.
 
עכשיו, יהיה לנו קל הרבה יותר כשניגש בבניית תפריט למסעדה. בניית פרופיל למסעדה קריטית לפני בניית תפריט למסעדה.